Appel peren taart uit de airfryer...

Gepubliceerd op 28 juli 2020 om 11:00

Uiteraard kan deze taart ook prima in de oven :) maar in de airfryer vind ik persoonlijk gewoon lekker makkelijk en het wordt ook nog eens een leuk maatje taart.

 

Ingrediënten:

2 appels

2 peren

150 gram lichte basterdsuiker (en een beetje extra om te bestrooien)

150 gram tarwebloem

2 theelepeltjes (of 1 volle theelepel) bakpoeder

 

Bereiding:

1. Snijd 1 appel en 1 peer in kleine stukjes (klokhuis verwijderen, schil kan eraan blijven)

2. Doe deze in een pannetje met een klein beetje water en breng aan de kook, laat even rustig koken.

3. Mix of klop de eieren met de suiker (of laat dit, zoals ik deed, de 4jarige doen ;) ) romig.

4. Meng het bakpoeder met de tarwebloem en voeg dit in delen toe aan het eiermengsel, mix tot een glad beslag.

5. Giet het ergste water van de appels en peren en pureer deze in een hakmolentje, keukenmachine of met de staafmixer.

6. Laat de appel-peren moes even afkoelen, op een plat bord in de koelkast.

7. Schil de appel en de peer en snijd deze in mooie plakjes en/of schijfjes. 

8. Meng de afgekoelde appel-perenmoes door het beslag. En verwarm de airyfryer voor op 160 graden. 

9. Vet de bakvorm van de airfryer in, ik deed dit met cookingspray en giet het beslag hierin.

10. Maak van de bovenkant je eigen kunstwerkje door er de appels en de peren op te leggen (of leg ze random neer, wat jij wil) en bestrooi met 1 a 2 handjes basterdsuiker. 

11. Zet de bakvorm in de airfryer, ik bakte de taart in totaal ongeveer 45 minuten, maar ik raad je aan om na 20 minuten, om de 5-10 minuten even te controleren of hij gaar is en niet te donker wordt. Tip: Check ook regelmatig de onderkant, deze gaart wat langzamer dan de rest.

12. Laat de taart afkoelen, doe er eventueel wat poedersuiker overheen en serveer al dan niet met een toef slagroom...

Eet smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Hans
3 jaar geleden

Hoeveel eieren ?

Maak jouw eigen website met JouwWeb