
Voor een lekkere grote pan soep, ingrediënten;
- ongeveer 5 courgettes (ik had een hele grote, een grote en 2 'normale')
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 4 runderbouillonblokjes (groentebouillon kan ook)
- 4 kleine aardappels
- 1.5 liter (kokend) water
- scheutje olijfolie
Bereiding;
1. Doe een scheutje olijfolie in een grote (soep)pan.
2. Snijd de ui en de knoflook en fruit deze in de olie (hoeft niet heel netjes, de soep wordt straks gepureerd).
3. Snijd de courgette in stukken (hoeft ook niet heel netjes), schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook ondertussen 1.5 liter water in de waterkoker.
4. Doe de courgette bij de aangefruitte knoflook en ui en schep even om.
5. Voeg het water, de bouillonblokjes en de aardappels toe en breng aan de kook.
6. Laat de soep met de deksel erop +/- 20 minuten op laag vuur pruttelen.
7. Laat de soep (iets) afkoelen en pureer met de staafmixer tot een lekkere gladde soep.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties