Een heerlijke, frisse yoghurttaart.
Ingrediënten;
Voor de bodem:
- 65 gram margarine of boter
- 200 gram amandelmeel
- 1 theelepel zoetstof (of iets meer naar smaak)
Voor de vulling:
- 300 gram diepvries aardbeien (of bosvruchten/frambozen bijv.)
- 800 gram Griekse yoghurt (volle is het lekkerste)
- 10 blaadjes gelatine
- 3 theelepels zoetstof (of iets meer naar smaak)
Bereiding:
1. Smelt de margarine of boter in een pannetje. Leg een velletje bakpapier in een springvorm.
2. Meng het amandelmeel en de zoetstof met de boter.
3. Druk het mengel in de springvorm, druk het aan met de achterkant van een lepel.
4. Zet de bodem even in de koelkast.
5. Leg de blaadjes gelatine +/- 5 minuten in een bakje koud water.
6. Pureer de aardbeien met een staafmixer.
7. Meng de aardbeien met de yoghurt en de zoetstof.
8. Verwarm de helft van dit mengsel in een pannetje, voeg als dit warm is (dus niet heet of laten koken!) de gelatine (met aanhangend water toe) en meng dit goed door.
9. Meng het warme mengsel met het koude mengsel en laat dit even 10 minuutjes afkoelen.
10. Giet het mengsel op de bodem en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
11. Je kunt dit garneren met verse vruchten, slagroom of gewoon zo opeten.

Reactie plaatsen
Reacties