
De mogelijkheden voor dipsausjes zijn eindeloos.
Ik start als basis meestal met yoghurt, kwark, yogonaise of een combinatie van deze ingrediënten.
Hieronder volgen wat voorbeelden, maar probeer gerust uit wat jou lekker lijkt.
Knoflook-Provençaalse kruiden dipsaus;
Ingrediënten:
Magere kwark of Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
Provençaalse kruiden
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Pers de knoflook, meng alle ingrediënten, proef en pas aan naar je eigen smaak.
ps. ik ben een enorme knoflook fan, ben je dat niet, dan voeg je iets minder knoflook toe of gebruik je knoflook poeder.
Kerrie dipsaus
Ingrediënten:
Yogonaise (ev. in combinatie met kwark/yoghurt)
Kerriepoeder
Peper en zout
Ev. honing of zoetstof
Meng alle ingrediënten (beetje voorzichtig met het kerriepoeder, dit is nogal sterk van smaak), proef, pas aan en maak het tot jouw eigen creatie.
Cocktail dipsaus
Ingrediënten:
Yogonaise
Griekse yoghurt (0,1%, 2% of volle, afhankelijk van wat jij wil)
Tomatenketchup
Peper en zout.
Ook nu meng je weer alle ingrediënten tot het naar jouw smaak is en smullen maar!
Yoghurt-pesto dipsaus
Ingrediënten:
(zelfgemaakte) groene pesto
Yoghurt/yogonaise of een combinatie
Je mengt de pesto met de yoghurt of yogonaise. Eventueel kun je nog wat peper en zout toevoegen.
Italiaanse kruiden dipsaus
Ingrediënten:
Yoghurt/kwark of yogonaise
Italiaanse kruiden (hier zweren we bij de kruidenmix Italiaans, dus niet de groene Italiaanse kruiden (maar deze kunnen ook)
Peper/zout/knoflook naar smaak.
Mengen, proeven en dippen!
Citroen-dille dip
Ingrediënten:
3 el Griekse yoghurt
2 tl citroensap
1 tl dille (gedroogd)
Peper en zout naar smaak.
Mengen maar, proeven, aanpassen en smullen!
Reactie plaatsen
Reacties