Dipsausjes

Gepubliceerd op 1 juli 2020 om 18:00

De mogelijkheden voor dipsausjes zijn eindeloos.

Ik start als basis meestal met yoghurt, kwark, yogonaise of een combinatie van deze ingrediënten. 

Hieronder volgen wat voorbeelden, maar probeer gerust uit wat jou lekker lijkt.

 

Knoflook-Provençaalse kruiden dipsaus;

Ingrediënten: 

Magere kwark of Griekse yoghurt

2 teentjes knoflook

Provençaalse kruiden

Peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

Pers de knoflook, meng alle ingrediënten, proef en pas aan naar je eigen smaak.

 

ps. ik ben een enorme knoflook fan, ben je dat niet, dan voeg je iets minder knoflook toe of gebruik je knoflook poeder.

 

Kerrie dipsaus

Ingrediënten:

Yogonaise (ev. in combinatie met kwark/yoghurt)

Kerriepoeder

Peper en zout

Ev. honing of zoetstof

 

Meng alle ingrediënten (beetje voorzichtig met het kerriepoeder, dit is nogal sterk van smaak), proef, pas aan en maak het tot jouw eigen creatie.

 

Cocktail dipsaus

Ingrediënten:

Yogonaise

Griekse yoghurt (0,1%, 2% of volle, afhankelijk van wat jij wil)

Tomatenketchup

Peper en zout.

 

Ook nu meng je weer alle ingrediënten tot het naar jouw smaak is en smullen maar!

 

Yoghurt-pesto dipsaus

Ingrediënten:

(zelfgemaakte) groene pesto

Yoghurt/yogonaise of een combinatie

 

Je mengt de pesto met de yoghurt of yogonaise. Eventueel kun je nog wat peper en zout toevoegen.

 

Italiaanse kruiden dipsaus

Ingrediënten:

Yoghurt/kwark of yogonaise 

Italiaanse kruiden (hier zweren we bij de kruidenmix Italiaans, dus niet de groene Italiaanse kruiden (maar deze kunnen ook)

Peper/zout/knoflook naar smaak.

 

Mengen, proeven en dippen! 

 

Citroen-dille dip

Ingrediënten:

3 el Griekse yoghurt

2 tl citroensap

1 tl dille (gedroogd)

Peper en zout naar smaak.

 

Mengen maar, proeven, aanpassen en smullen! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.