Aan deze (overigens heerlijke) wortelgembersoep kleeft hier thuis nogal een verhaal.
Ik maak deze soep graag, zeker in de herfst/winter, omdat hij heerlijk 'verwarmd'.
Meestal maak ik een grote pan en vries porties in voor op drukke dagen.
Zo ook een tijd geleden. Ik zette mijn bakje wortelsoep in de magnetron, zette deze aan en ging 'even snel' (ik weet het, niet slim, maar ik leer het nooit) iets anders doen. Toen 'even' de soep uit de magnetron pakken.
Wij hebben een combi-oven-magnetron met klep...en die klep ging niet helemaal open, maar mijn soep was er al bijna uit...gevolg:
'Het bakje soep knalde op de grond, en de soep zat werkelijk o-ve-ral!'
Het is inmiddels bijna een jaar geleden, maar nog steeds ontdek ik af en toe een 'onbekende' oranje vlek.
Gelukkig heeft dit voorval me er niet van weerhouden deze lekkere soep te maken...
En bij deze deel ik hem graag met jullie, al zou ik hem wel in een pannetje warm maken ;)
Recept --> Wortel gember soep...

Reactie plaatsen
Reacties