
Zoals ik gisteren al schreef, was ik brood aan het bakken in de airfryer...en het is gelukt!
En ook nog eens supersnel, dankzij dit handige recept; https://marielleindekeuken.nl/2018/03/06/soda-bread/
Geen moeilijk gedoe met lang kneden, rijzen enz, deeg maken, in de airfryer of oven en klaar is kees! of Peggy in dit geval ;)
Ik heb half volkoren en half tarwemeel gebruikt en heb het dus in de airfyer gebakken.
Ik heb het pannetje gebruikt, dit ingevet met cookingspray en vervolgens heb ik er aluminiumfolie overheen gedaan (in het recept staat dat je de vorm af moet dekken met een andere vorm).
Ik heb dit al tijdens het voorverwarmen in de airfryer gezet, daarna heb ik na 20 minuten baktijd de aluminiumfolie eraf gehaald en toen heb ik het nog 15 minuten laten bakken.
Je kunt controleren of het brood gaar is, door er aan de onderkant met een pollepel op te tikken, als het hol klinkt, is het gaar.
Superlekker, snel en vers brood...geniet ervan!

Reactie plaatsen
Reacties